רשלנות רפואית בהריון: מתי זה יכול לקרות?

רשלנות רפואית בהריון: מתי זה יכול לקרות?

כשאישה נכנסת להריון, זה תמיד דבר מרגש, דבר משמח, אך יש בכך גם לא מעט חששות ופחדים, בוודאי כשהולכים לרופאים ואמורים לקבל אצלם טיפול או אבחון מסוים.

טיפול רשלני בקרב נשים הרות

אחד המקרים הכי בולטים בתחום של רשלנות רפואית, מתרחש לצערנו בעת הריון. נשים רבות מוצאות את עצמן במצב בו הן מקבלות טיפול רשלני מרופאים ואחיות, לעיתים הן מודעות לכך בזמן אמת ולעיתים רק אחרי שהטיפול נגמר ובמקרים מסוימים רק אחרי הלידה. במקרה של רשלנות בהריון, ההשפעה יכולה להיות עצומה, לא רק על האם כמובן, אלא גם על העובר.

כשאנחנו מדברים על רשלנות רפואית בהריון, אזי שאנחנו מדברים על שלל מקרים שיכולים להתרחש, מהשלב בו האישה מגלה שהיא בהריון ועד השלב בו היא נכנסת לחדר הלידה. ברגע שהתינוק יוצא אל אוויר העולם, אז כל טיפול רשלני מצד הרופא או הצוות בכלל, יוגדר כבר בצורה אחרת.

לפני שנציג כמה דוגמאות לרשלנות רפואית בהריון, חשוב לומר, ככל שנעמוד מהר יותר על כך שהטיפול הוא רשלני, נוכל למנוע אותו ובמקרים קיצוניים, נוכל להתמודד איתו בהיבט המשפטי בצורה נכונה.

מתי יכולים להתרחש מקרים של רשלנות רפואית בהריון?

אפשר לחלק את המקרים לשלושה קבוצות עיקריות. קבוצה אחת מתייחסת לאבחון העובר ולכל הטיפול הכרוך בו. למשל, טעות באבחון מצבו של העובר, טיפול לא נכון במצבים מסוימים שקשורים אליו, ועוד. זה יכול להיות באופן מעשי וזה יכול לבוא גם במקרים של חוסר פעולה או ייעוץ לא נכון.

קבוצה אחרת מתייחסת לאישה עצמה, כלומר, לטיפול בה, בין אם זה כשהיא מגיעה אל הרופא לצורך אבחון או טיפול, ובין אם זה כשהיא נמצאת בסיטואציה מסוימת ולא מקבלת טיפול מהרופא.

קבוצה נוספת קשורה למצבי חירום, נניח, אם האישה מתלוננת על כאבים והעניין לא נבדק, האם האישה מדממת והרופא לא מספק טיפול נכון ועוד. אלה מקרים שיכולים להיות מאוד נפוצים בהריון מסיבות שונות, ומן הסתם תשומת הלב של הרופא אל המטופלת שלו צריכה להיות מלאה ועליו לשים לב לכל פרט ולכל דבר שדורש טיפול.

כתוב/כתבי תגובה