הסכם הורות משותף הוא הסכם הנערך בין גבר ואישה המבקשים להביא יחד לעולם ילד אך לא לקיים משק בית משותף. הסכם זה מזכיר מעט הסכמי גירושין זאת מהסיבה שעל חותמי ההסכם להסכים מראש על דברים שעוד לא ידועים ושלא ניתן לחזותם מראש. ובדיוק בשל כך נוצר הסכם ההורות המשותפת, הסכם שמגן על שני הצדדים אך בעיקר על הילד המשותף.
הסכם הורות משותפת – פירוט ההסכם
הרכבת ההסכם
לאחר שהתקבלה ההחלטה על הורות משותפת, השלב הבא יהיה להתחיל לבנות את הסכם ההורות המשותפת על כל דרישותיו. הסכם זה בא להקדים תרופה למכה ולהגן על הילד מפני חיכוכים ועימותים עתידיים שעשויים להתרחש בין ההורים, אם לא היו מגיעים להסכמה באשר לכל הקשור לגידול המשותף של הילד.
תנאי ההסכם
להסכם תנאים רבים אשר מבקשים מזוג ההורים לעתיד לחשוב על השנים הבאות לעומק, בכל הקשור לילד. היכן יגור, היכן ילמד, על פי איזו דת וכמובן הסכמה על המשמורות. כמו כן, להסכם זה תתווסף ההסכמה על ההוצאות הכלכליות שכל אחד מהצדדים מתחייב לו וכן יצטרכו גם שני הצדדים למלא הצהרות המוכיחות כי הם שם מרצונם החופשי ואין להם אג'נדה נסתרת לניצול המצב.
תוקף ההסכם
את ההסכם אתם צריכים לערוך מול עורך דין המתמחה בדיני משפחה ויודע כיצד לנהל הסכם הורות משותפת כאשר כל מקרה לגופו וכל הסכם שונה בתכליתו מאחרים. לאחר מכן תוכלו לקבל תוקף להסכם על ידי חתימת נוטריון ולאחר שחתם עליו הנוטריון יהיה ההסכם קביל בבית המשפט ומאותו הרגע אתם נתונים להסכם זה וצריכים למלא אחר דרישותיו ותנאיו.
לסיכום,
הסכם הורות משותפת הוא מסמך מסודר שתפקידו ליצור סדר בסיטואציה לא שגרתית המבקשת לנהל חיים שגרתיים רק בשני בתים שונים.