כל אישה בהיריון דואגת קודם כל לבריאות העובר שלה. מדובר על תקופה קסומה ומיוחדת, בה נוצרת הקשר הראשוני בין האם לבין הילד שלה. אך חשוב לזכור כי במהלך תקופת ההיריון יש צורך להגיע לבדיקות רפואיות שונות, במטרה להבטיח את בריאות האם ובריאות העובר. ברוב המקרים הבדיקות עוברות בצורה שגרתית, אך כדאי לדעת כי בחלק מהפעמים הרופא או הצוות המקצועי מתרשל בעבודתו. רשלנות רפואית בהריון עלולה לגרום לנזקים כבדים הן לאם והן לעובר, לכן חשוב להיות מודעים לצורת הטיפול ולצורת ההתייחסות של הרופא ושל הצוות המקצועי שלו. לא מעט נשים נפגעות במהלך ההיריון או במהלך הלידה, כתוצאה מעבודה רשלנית של הרופא או של האחיות. הדבר עלול להשפיע הן על האימהות והן על התינוקות שלהן, לכן חשוב להיות מודעים לכך.
רשלנות רפואית בהריון – כל הדברים שמעולם לא סיפרו לכם
קודם כל, חשוב להבין כי מבחינת ההגדרה הטכנית, רשלנות רפואית מוגדרת בתור המצב שבו רופא לא מסוגל לספק את הסטנדרטים של רופאים אחרים, שהיו נמצאים בנסיבות האירוע שלו. כתוצאה מכך, נגרם נזק מוחשי לאם או לתינוק, דבר שכמובן מצריך פיצוי מתאים. במידה והרופא לא ביצע את המעקב הדרוש לאישה בהיריון או לחילופין, לא התייחס בצורה רצינית לתלונות שלה, עלול להיגרם נזק מיותר לאישה או לתינוק. נזק זה היה יכול להיחסך ממנה, במידה והרופא או הצוות המקצועי שלו היו מבצעים את העבודה בצורה מקצועית יותר. אחת הדוגמאות הקלאסיות ביותר, הינה מצב שבו הצוות המקצועי לא מצליח לאבחן רעלת הריון. במקרים מסוג זה, האישה עלולה לסבול מלחץ דם גבוה במיוחד, אשר עלול לגרום לנזק בלתי הפיך עבורה ועבור העובר שלה. הדבר נכון גם במקרים של סכרת הריון, אנמיה קשה, היפוגליקמיה וזיהומים שונים שעלולים לסכן את חיי היולדת.
לסיכום, רשלנות רפואית בהריון עלולה להוביל לנזקים חמורים הן לאם והן לתינוק. במקרים מסוג זה, חשוב לפנות לייעוץ אצל עו"ד מקצועי כמו עו"ד שמואל קשיוב שמתמחה בתחום. זוהי הדרך הטובה ביותר להבין האם מגיע לכם פיצוי בשל הנזק ועוגמת הנפש וכיצד ניתן להשיג אותו.