רשלנות רפואית בהריון

רשלנות רפואית בהריון

תשעת חודשי ההיריון אלו חודשים שכוללים בתוכם הרבה מאוד בדיקות והדמיות. להם יש מטרה ברורה – לשמור על בריאותה של האם ההרה ועל התפתחותו התקינה של העובר. בין היתר מבצעים מעקב גדילה, ביצוע בדיקות US, סקירות מערכות בשלבים השונים, העמסות סוכר, שקיפות עורפית ועוד. בין הבדיקות יש לא מעט בדיקות שהמטרה שלהן הינה זיהוי מוקדם של מומים בעובר. כאשר הבדיקות מתבצעות כנדרש, באחריות מלאה האם יכולה לחוש כי היא נמצאת בידיים טובות. אך אם הרופאים או הטכנאים לא פועלים כנדרש, הדבר עלול להיות גורם משמעותי לנזקים בריאותיים לאם ולתינוק.

מקרים של רשלנות רפואית בהריון

היות ויש לממסד הרפואי תפקיד חשוב מאוד בתקופת ההריון הדבר עשוי להביא למצבים לא מעטים של נזק כתוצאה מרשלנות רפואית. הרשלנות עלולה לשאת נזקים חמורים ולהתבטא בתוצאות מסוגים שונים. לדוגמה, אי טיפול בתופעה מסוימת, הריון תקין שמסתיים בהפלה, הולדת תינוק בעל מום שלא מוגש לו טיפול מתאים במועד וכן הלאה. בכל המקרים הללו יכולה האם לתבוע את הגורם המטפל בגין הרשלנות.

> קראו באתר של עו"ד אלי מאור על רשלנות רפואית ניתוח קיסרי

עורך דין בגין רשלנות רפואית בהריון

כדי לבדוק את סיכויי ההצלחה ועל מנת להבטיח כי האם ממצה את זכויותיה בגין הרשלנות הרפואית שהיא חוותה בחודשי ההיריון, יהיה עליה לפנות אל עורך דין מתאים כמו אלי מאור. המטרה של הפנייה הזו הינה להתנהל נכון מול הממסד המשפטי. רק כך ניתן להוכיח את הרשלנות ולפעול בתבונה על מנת למצות את הזכויות של האם. הפיצויים שהיא עתידה לקבל יהיה כמובן ביחס לנזקים שהיא ספגה וכן בהתייחס לעוגמת הנפש או לאובדן שלה. במקרים רבים קיבלה האם פיצויים משמעותיים מאוד, וזאת כאשר היא אכן לוותה על ידי עו"ד מומחה בתחום הרשלנות הרפואית.

> קבלו מידע על רשלנות רפואית קרע דרגה 4

כתוב/כתבי תגובה