כשאנשים צעירים חושבים על מצבים סיעודיים, מצבים בהם אנשים נזקקים לעזרה של אחרים בכל דבר ודבר, אז מן הסתם הם מניחים שמדובר באנשים מבוגרים, קשישים. הם מסתכלים עליהם במרחק של 40-50 שנה קדימה. הם לא מאמינים שלהם זה יקרה, להיפך, הם בטוחים שהם לא יגיעו למצב הזה.
אך גם אנשים מבוגרים שנמצאים כיום במצב הזה, לא חשבו לרגע כשהם היו צעירים וחסונים, שיום אחד הם יזדקקו לעזרה של אחרים, שהם יהיו תלויים בהם, כי הם יגיעו למצב סיעודי. אך לצערם זה קרה, ובשביל להתכונן לכך, הם עשו ביטוח סיעודי מבעוד מועד. ביטוח זה מאפשר להם ליהנות מליווי צמוד של מטפלים סיעודיים בתמיכה מלאה או חלקית של חברת ביטוח.
מדוע משתלם לעשות ביטוח סיעודי מגיל צעיר?
כשנשאלת השאלה מתי נכון לעשות ביטוח סיעודי, באיזה גיל, אז ברור שהתשובה לכך היא כמה שיותר מוקדם, מספר לנו אבנר הייזלר. ככל שנקדים יותר את התהליך, כך אנחנו נוכל לשלם יותר, והפרמיה שנצבור עם השנים, תאפשר לנו ליהנות מעזרה גדולה ומשמעותית יותר של חברת הביטוח.
ברור הרי, שאם נחליט לעשות ביטוח סיעודי בגיל 40 או בגיל 50, אנחנו אומנם נשלם כביכול פחות מאשר אם נתחיל לשלם בגיל 21, אחרי הצבא, אך מצד שני, אנחנו נהנה מתמיכה נמוכה יותר. מאחר ואנחנו אנשים עובדים, בעלי משכורת, במצב בריאותי טוב, אז מוטב לנצל את האפשרות להתחיל ולשלם כמה שיותר מוקדם ולא להסתמך על מה שיעמוד לרשותנו, כשנידרש לשירותים סיעודיים.
מעבר לכך, אבנר הייזלר מסביר שאם אנחנו עושים ביטוח בגיל צעיר, התנאים יהיו הרבה יותר טובים, לעומת זאת בגיל מאוחר יותר, חברת הביטוח לוקחת סיכון יותר משמעותי ולכן היא תציב תנאים הרבה יותר קשים לביצוע הביטוח.
לפני סיום, אבנר הייזלר מציין שאנחנו יכולים לעשות ביטוח סיעודי דרך גורמים שונים, בין אם זה דרך חברות ביטוח, קופת חולים וגורמים אחרים. יש לציין עוד, ישנם מקומות עבודה מסוימים שמספקים ביטוח חיים וביטוח סיעודי עבור העובדים שלהם, וככל שהם צוברים ותק, הביטוח הוא יותר משמעותי.