פטריגיום, הסבר וטיפול

פטריגיום הוא גידול שפיר של הלחמית, שהיא קרום המגן הדק המכסה את החלק הלבן של העין. זה נגרם מחשיפה לקרינה אולטרה סגולה וגורמים סביבתיים אחרים, כמו רוח ואבק. פטריגיום יכול לגרום לגירוי, אדמומיות ותחושה של משהו בעין. זה יכול גם להשפיע על הראייה אם הוא גדל מספיק כדי לכסות חלק מהקרנית. הטיפול בפטריגיום כולל שימון עם דמעות מלאכותיות או משחה, טיפות סטרואידים או משחה, ניתוח להסרת הגידול והגנה מאור UV באמצעות משקפי שמש או עדשות מגע.

מה זה אומר פטריגיום?

פטריגיום הוא קרום דק המכסה את החלק הלבן של העין ומצפד את פני העפעפיים הפנימיים. היא נגרמת בדרך כלל מחשיפה לקרינה אולטרה סגולה מאור השמש והרוח, שעלולה לגרום לתגובה דלקתית ברקמה. פטריגיום יכול להיגרם גם על ידי חומרים מגרים אחרים כגון אבק או עשן. במקרים מסוימים, גנטיקה עשויה לשחק תפקיד בהתפתחותו. זה נפוץ ביותר אצל אנשים שמבלים זמן רב בחוץ או עובדים בחוץ לפרקי זמן ארוכים. התסמינים כוללים אדמומיות, גירוי וראייה מטושטשת. אפשרויות הטיפול כוללות תרופות מקומיות, ניתוחים ושינויים באורח החיים כדי להפחית את החשיפה לחומרים מגרים סביבתיים.

היכן בדרך כלל יש את הפטריגיום ומה עושים?

בדרך כלל על האזור הלבן או הלחמית. זה נגרם מחשיפה מוגזמת לשמש ויכול להיות מאוד לא נוח, ולגרום לאדמומיות, גירוי ואפילו לקות ראייה אם לא מטפלים באמצעות הליך הסרת פטריגיום בלייזר. זה נפוץ יותר אצל אנשים שמבלים זמן רב בחוץ באקלים שטוף שמש. טיפול בפטריגיום כולל בדרך כלל שימוש בדמעות מלאכותיות כדי לשמור על לחות העין ולהפחית דלקת, כמו גם טיפות סטרואידים להפחתת נפיחות. ייתכן שיהיה צורך בניתוח גם כדי להסיר את הגידול אם הוא הופך גדול מדי או גורם לבעיות ראייה.