הפלה בשל רשלנות רפואית בהריון

הפלה בשל רשלנות רפואית בהריון

הפלה הנו הליך של הפסקת היריון, כאשר הוא יכול להיות טבעי והוא יכול להיות מלאכותי, ובין היתר הוא גם יכול להיות תוצאה של רשלנות רפואית. לא פעם זוגות עוברים הפלה ורק לאחר שהם נרגעים מהסיטואציה הם עוצרים לבחון מדוע הדברים קרו, ואז מתחילים לחשוש שמא הליווי בעת ההיריון היווה זרז. במקרים מעין אלו טוב לדעת שיש מה לעשות, ולו מבחינת השגת פיצוי, אך באותה נשימה גם ראוי לדעת שאם עומדים לצאת למשפט, הוא עשוי להימשך לא מעט זמן, כך שחובה להיות סבלניים.

בין טבעי למלאכותי

מי שמבקש לגשת למשפט על מנת להוכיח שההפלה הינה תוצאה של רשלנות רפואית בזמן ההיריון, צריך מראש לדעת שאם ההפלה הייתה טבעית והתרחשה לפני שבוע 20, הרי שיהיה יותר קשה להוכיח קשר נסיבתי בין הטיפול (או המעקב הרפואי) לבין ההפלה, אם כי לעולם אין לוותר מראש, ואם חשים חסרי אונים, יש לפנות אל עורך דין לשיחת ייעוץ, וכל עוד פונים לעו"ד שבקיא ברשלנות רפואית בתחום ההיריון, ניתן להגדיל את הסיכויים ולדעת בפני מה עומדים וכיצד ממשיכים.

בין רשלנות להפלה

רשלנות רפואית יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון מצבים, למשל כשהרופא המטפל אינו מאבחן כהלכה את ממצאי הבדיקות, אינו מעביר ממצאים רלוונטיים לגופים משלימים, אינו מייעץ לאם לעבור בדיקות נוספות (או להימנע ממגוון פעולות שמסכנות את העובר) וכדומה, כאשר לא רק שהרופא המטפל עשוי להיות אשם, אלא גם המתחם הרפואי וקופת החולים, משמע לא פעם ניתן לתבוע במקביל מספר גופים. כמו כן, יש לקחת בחשבון שאפשרי לתבוע בשל שני מצבים שונים: מצב ראשון נוגע להפלה שהתרחשה בעקבות טיפול/ ליווי רפואי שגוי (למשל מתן תרופה לא מתאימה לאם ההרה), ואילו מצב שני עשוי להיגרם בעקבות מסירת מידע מוטעה לגבי מצבו של העובר, מידע שמוביל למסקנה שמוטב לבצע הפלה. בכול אופן מדובר בסיטואציה רגישה שמצריכה ליווי מקצועי ובאותה נשימה גם אנושי.

סיטואציות שעשויות להוביל להפלה:

 

  • בדיקת מי שפיר – בדיקת מי שפיר מהווה דוגמה קלאסית להפלה בשל רשלנות רפואית. בדיקה זו נועדה לבחון האם התינוק סובל מתסמונת דאון. הבדיקה ידועה כיחסית מסוכנת, אחד ל250 הריונות עשוי להסתיים בהפלה, עובדה שעשויה להוביל לתביעה בגין רשלנות רפואית, ולו כי הבדיקה אינה נעשתה לצד רמת הזהירות הסבירה, או לחלופין הממצאים היו שגויים והובילו את ההורה לבצע הפלה.

 

  • בדיקת סיסי שליה – בבדיקה זו מחדירים מחט גמישה לדופן של הבטן, מתוך מטרה לדגום סיסי שליה – לאבחן מומים בעובר. גם פה ביצוע רשלני והעברת ממצאים שגויים עשויים להוביל להפלה מיותרת.

 

  • היריון בסיכוןהיריון בסיכון חל על מנעד גדול של קבוצת נשים – על נשים בעלות מחלות כרוניות, נשים שעברו בעבר הפלה, נשים שמחזיקות ביותר מעובר אחד וכדומה. היריון מעין זה צריך להיות מלווה בהשגחה רפואית מסודרת ומקצועית. כאשר המעקב אינו מספיק צמוד, מדויק ואחראי, קיים פתח לרשלנות רפואית.

 

תחילת תהליך התביעה

בהנחה ואכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית במהלך המעקב אחר ההיריון, הרי שיש להיוועץ עם עורך דין ייעודי, כאשר אין זה משנה אם הרשלנות נובעת מהיעדר בדיקה, ביצוע פעולה שגויה, אי העברת מידע, או אי התייחסות לתסמינים. ברגע ששיחת הייעוץ מעלה שקיים סיכוי סביר לקבל פיצוי הולם, ראוי להתחיל לאסוף ראיות ולבנות את התיק באופן כמה שיותר מקיף. בריאות והצלחה!

כתוב/כתבי תגובה